Nieuwe publicatie 'Je toekomst zelf inkleuren'

toekomst

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid heeft in samenwerking met het programma Zorg Verandert 50 mensen geïnterviewd over hun herstel. Zij vertellen hoe zij zichzelf beter hebben leren kennen en meer zelfvertrouwen hebben gekregen. En dat ze door contact met lotgenoten en ervaringsdeskundigen meer grip kregen op hun leven. Daarnaast hebben ze tips voor mensen in dezelfde situatie en voor zorgverleners. Tips die eigenlijk voor iedereen de moeite waard zijn.

Al deze interviews en tips zijn gebundeld in het het boekje ‘Je toekomst zelf inkleuren’. Dit vormt een aanvulling op twee eerder gepubliceerde rapporten over crisiszorg en herstel. Het geeft inspirerende voorbeelden van hoe mensen na een psychische crisis samen werken aan herstel. Ze doen dat op verschillende manieren: in zelfregie-initiatieven, herstelgroepen en in cursussen verspreid over heel Nederland. 

We hopen dat de verzamelde ervaringen mensen zullen stimuleren om zelf dergelijke stappen te nemen. En ook om zich in te zetten als ervaringsdeskundige voor anderen. Dat is winst voor iedereen.

De publicatie is hier te downloaden.

Gedrukte exemplaren zijn op te vragen via het secretariaat van MIND: moniek.reckman@wijzijnmind.nl

Meer nieuws