MIND start Meldpunt autonomie bevorderend beleid

pexels-alex-green-5699432

MIND stelt een meldpunt autonomie bevorderend beleid in. Hiermee roepen wij jongeren, volwassenen of naasten op om hun ervaring te delen met autonomie bevorderend beleid, ook wel 'hoog risicobeleid' genoemd. Zowel klinisch als ambulant.

MIND maakt zich grote zorgen over de toepassing en de gevolgen van autonomie bevorderend beleid, dat ook wel 'hoog risicobeleid' wordt genoemd. Afgelopen maanden deelden zowel Trouw als het Algemeen Dagblad verhalen van mensen in de ggz die aangeven dat er op een schadelijke manier met hen of hun naasten is omgegaan. Ook zaten zij vaak en/of heel lang in isolatie. Een omgang die niet bijdraagt aan herstel. MIND is in contact met enkele ouders van deze patiënten.

Lees hier:

Meldpunt

Om een beter beeld te krijgen over de omvang, locaties en de impact van dit beleid, verzamelen wij via een meldpunt signalen. De resultaten van deze vragenlijst worden geanonimiseerd en eventueel verwerkt in een publicatie. MIND zal de informatie gebruiken in gesprekken met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Centrum Intensieve Behandeling (CIB) in Den Haag en eventuele andere instellingen: alleen aantallen en de aard van de signalen. Help ons op te komen voor de belangen van cliënten en naasten in de ggz en deel je ervaring hieronder.

Geef je ervaring met autonomie bevorderend beleid door!

Let op: MIND is helaas niet in staat om jouw specifieke situatie direct op te lossen. Kijk voor hulp op: 

Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor na het delen van je ervaring? Neem dan contact op met MIND Korrelatie.

Meer nieuws