Vergeet kwetsbare patiënt niet bij coronavaccin

vaccin

Wij willen dat mensen met een beperking, chronische aandoening of een verhoogd gezondheidsrisico, net als mensen uit de zorg, onderwijs en andere vitale beroepen voorrang kunnen krijgen als er een vaccin op de markt komt tegen corona.

Dat schrijven de Patiëntenfederatie, Ieder(in), Mind, KBO-PCOB en een groot aantal bij hen aangesloten organisaties in een oproep aan het kabinet. De boodschap in het manifest: zorg dat kwetsbare mensen niet buiten de boot vallen als er een vaccin tegen corona is. De organisaties willen dat bij een coronavaccin dezelfde regels gelden als bij de griepprik. Lees het manifest hier.

Teken je ook?

MIND heeft het manifest ondertekend omdat ggz-cliënten naast een psychische aandoening soms ook een lichamelijk zeer kwetsbare gezondheid hebben. Het manifest wordt in aanloop naar het geneesmiddelendebat dat op 15 oktober plaats vindt in de Tweede Kamer, aangeboden.

Organisaties hebben tot 4 oktober de tijd om dit manifest te ondertekenen. Wil jouw patiënten-, cliënten of familieorganisatie of cliënten- of familieraad ook ondertekenen? Laat dit uiterlijk 4 oktober weten aan mirjam.drost@wijzijnmind.nl