Werkconferentie 10 oktober: 'Mentale gezondheid van de toekomst'

Hoe maken we de ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid toekomstbestendig?

Op maandag 10 oktober 2022 in theater Mimik in Deventer vindt een landelijke werkconferentie plaats, waarbij we ons gaan onderdompelen in de toekomst. Een toekomst waarin laagdrempelige zelfregie- en herstelmogelijkheden voor iedere inwoner van Nederland nabij zijn. Een toekomst waarin we domeinoverstijgend samenwerken aan mentale gezondheid. Waar de punten van de taart die Zorg & Welzijn heet (GGZ, MO, BW, VZ, Welzijn, HA, Sociale Basis) compleet anders zijn verdeeld. 

De verandering is nodig om de zorg voor en ondersteuning van mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid effectief en toekomstbestendig te maken. Zelfregie- en herstelinitiatieven spelen in deze ontwikkeling een unieke en onvervangbare rol.

MIND en de Nederlandse Vereniging voor Zelfregie en Herstel (NVZH) organiseren deze conferentie. Wij nodigen je uit mee te komen denken. Hoe maken we er samen werk van om deze toekomst voor elkaar te krijgen? Laat je daarbij inspireren door de samenwerking in de gemeente Deventer, Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM), Jim van Os, Albert-Jan Kruiter (IPW), Stefan Groothuis, herstelondersteunende intake bij de huisarts, de verwachtingen van jongeren en de kracht van zelfregie- en herstelinitiatieven. Staatssecretaris Maarten van Ooijen is uitgenodigd. Dagvoorzittersduo: Linda Jeekel en Saida el Arbaji.

Voor wie bedoeld? Beleidsadviseurs en wethouders van gemeenten; ervaringsdeskundige staf- en beleidsmedewerkers; management van zelfregie- en herstelinitiatieven en preventieve jeugdinitiatieven; beleidsadviseurs en managers uit het sociaal domein en 1e lijn; innovators uit de GGZ; Zorgverzekeraars; Belangenbehartigers; Landelijke kennisinstituten en koepels. De inschrijving voor de werkconferentie is gesloten. Wel is er een livestream van het plenaire programma. Wil je die volgen? Meld je dan aan via Inge Titulaar: inge.titulaar@wijzijnmind.nl

 

Download hier de flyer en het programma van de werkconferentie

Meer nieuws