Werkbezoek minister Helder aan Nationaal Plan Hoofdzaken

“We moeten samen de verbinding zoeken, net als die hersencellen die we net onder de microscoop zagen”, aldus minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport die vandaag op werkbezoek was bij Nationaal Plan Hoofdzaken.

Het werkbezoek was bij het Netherlands Institute for Neuroscience. Minister Helder kreeg een rondleiding langs verschillende laboratoria en de vriezerruimte van de De Nederlandse Hersenbank. Daar wordt hersenweefsel verzameld en beschikbaar gesteld aan wetenschappers over de hele wereld.

Daarna sprak zij met de vijf initiatiefnemers WijzijnMIND, ZonMw, Hersenstichting, NWO (Dutch Research Council) en Health~Holland, en ging ze in dialoog met ervaringsdeskundige Monique van den Eijnden, revalidatiearts Paulien Goossens en onderzoekers Linda Douw en Inge Huitinga uit het veld van Nationaal Plan Hoofdzaken. Ze gingen gezamenlijk in op de kansen en uitdagingen die er liggen om in het jaar 2040 mensen met een hersen- en/of psychische aandoening 5 jaar langer in goede gezondheid te laten leven.

Lees verder

Meer nieuws