Voortbestaan Samen Sterk zonder Stigma in gevaar

website versie SSzS

Het voortbestaan van Samen Sterk zonder Stigma (SSzS), de organisatie die zich al 10 jaar met vele maatschappelijke partijen inzet voor destigmatisering van psychische aandoeningen, is in gevaar. De huidige projectsubsidie stopt en een aanbesteding van het Ministerie van VWS is aan een andere partij gegund. MIND is samen met de Nederlandse ggz en de NVvP ‘foundig father’ en bestuurslid van SSzS.

Infrastructuur voor aanpak stigmatisering van psychische aandoeningen

Doordat de subsidie niet wordt voortgezet, dreigt een aantoonbaar effectief programma tegen stigma te verdwijnen. Een programma dat een unieke methode ontwikkelde, waarbij een sleutelrol is weggelegd voor honderden ambassadeurs en vrijwilligers, die laagdrempelig op de werkvloer en bij vele organisaties het gesprek aangaan. Daarmee wordt een gat geslagen in een infrastructuur die, ook volgens het kabinet, een belangrijk probleem aanpakt. Een gat dat met relatief beperkte middelen opgevuld zou kunnen worden, maar Samen Sterk zonder Stigma niet op eigen kracht kan oplossen. De hoop op het voortbestaan van de stichting is daarom nu gevestigd op een gesprek met VWS.

Fred Paling, voorzitter Samen Sterk zonder Stigma: ‘Samen Sterk is niet zomaar een partij maar de aanjager en drager van de vele samenwerkingen op het gebied van destigmatisering. Continuïteit in die samenwerking en de gezamenlijke aanpak is essentieel voor het bereiken van duurzaam maatschappelijk resultaat. Als dit verloren gaat, gaan we terug in de tijd. Ik spreek dit uit namens het gehele bestuur, bestaande uit: Marjan ter Avest, directeur MIND, Veronique Esman, directeur De Nederlandse ggz, Noortje Sax, directeur Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.’

Lees het hele bericht op de site van Samen Sterk zonder Stigma.

Meer nieuws