MIND en RINO Groep investeren in ervaringskennis

51847543_s

MIND zet zich samen met de RINO Groep in om ervaringsdeskundigheid in het onderwijs aan zorgprofessionals te stimuleren. Enerzijds door docenten van de RINO Groep via trainingen de meerwaarde van ervaringsdeskundige docenten te laten zien en ervaren. Anderzijds door uit te wisselen welke thema’s belangrijk zijn om vanuit het cliënten- en naastenperspectief in het onderwijs te verwerken en hoe de achterban van MIND daar een rol in kan spelen.

Vanuit MIND zijn Dwayne Meijnckens, projectmedewerker, en Henk Mathijssen, voorzitter Plusminus (Leven met bipolariteit), actief betrokken bij de verbreding van de inzet van ervaringsdeskundige docenten. ‘In de samenwerking wisselen we van gedachten over wat ervaringsdeskundigen moeten kunnen. Vervolgens gaan wij vanuit MIND op zoek naar mensen uit onze achterban die de lessen kunnen geven bij de RINO Groep’, zegt Dwayne Meijnckens.
 
MIND en haar achterban spelen graag een rol in de opleiding van professionals die werkzaam zijn in de ggz en het sociaal domein. ‘Zo kunnen we ervoor zorgen dat onderwerpen als samen beslissen, patiënt in de regie, visie op gezondheid en herstel, het betrekken van naasten en zelfmanagement goed terugkomen in het aanbod’,  aldus Henk Mathijssen.

Lees hier het hele artikel

 

 

Meer nieuws