Eerste MIND Magazine uitgereikt aan Huizer huisarts

Na de lancering van het digitale MIND Magazine is er nu ook een gedrukte versie van deze eenmalige editie beschikbaar. Astrid Hertogh, kaderhuisarts ggz bij Gezondheidscentrum Huizermaat in Huizen, nam op 8 november j.l. het eerste officiële exemplaar in ontvangst. Zij werkte samen met  praktijkondersteuner ggz Eline Keesmaat mee aan een interview in het magazine over de rol van de huisarts en de POH-ggz bij mentale klachten.
 
In het MIND Magazine staan veel ervaringsverhalen vanuit de lidorganisaties van MIND in de spotlights en wordt een uitgebreid beeld van de wereld van de mind en de geestelijke gezondheidszorg geschetst. MIND laat graag zien dat het niet alleen maar om problemen draait, maar dat er ook heel veel mooie en hoopgevende verhalen te vertellen zijn. Verhalen van mensen die hun ervaringen benutten om anderen te ondersteunen. Daarnaast staat het magazine boordevol handige tips over psychische gezondheid, achtergrondinformatie (wat doet een psychiater nu precies bijv., wat kan een huisarts of POH-ggz voor je betekenen, waar vind je als naaste informatie en steun etc.) en links naar bij MIND aangesloten cliënten-, naasten-, zelfregie- en herstelorganisaties.

Het magazine is hier online te lezen en op deze pagina kunnen ook papieren exemplaren worden besteld voor op de leestafel in de wachtruimte. We hopen dat huisartsen en POH’s-ggz hun patiënten wijzen op het MIND magazine, zodat zij een indruk krijgen van wat MIND voor hen kan betekenen.

Meer informatie en de mogelijkheid om het magazine online te lezen vind je hier.

foto Astrid Hertogh 1
Meer nieuws