Mental Health First Aid

Mental Health First Aid
Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, een vriend, de buurman of je leerling een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?
De cursus Mental Health First Aid is een internationaal erkende cursus, waarin je leert hoe je eerste hulp kunt bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen of aan mensen die in een crisis verkeren. 

Wat is de MHFA cursus?
Mental Health First Aid is een succesvolle cursus die in 2000 in Australië werd ontwikkeld en inmiddels al in 23 landen gegeven wordt. Het model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. MHFA wil de kennis vergroten over psychiatrische problematiek, vaardigheden aanleren om in een crisissituatie doeltreffend te handelen en het stigma over psychische problemen verminderen.
De cursus bestaat uit 4 lessen verspreid over enkele weken. De kosten voor de 12 uur durende cursus zijn € 275,- per persoon. Dit is inclusief handboek en materiaal.
 
Meer informatie of aanmelden?
Wil je weten waar de cursus wordt gegeven? Neem contact op met MHFA op tel: 06 – 23 71 92 83 of info@mhfa.nl of kijk op www.mhfa.nl. Je kunt de cursus ook incompany volgen. En er zijn ook cursussen voor jongeren.