Wat hebben leerlingen met een beperking of aandoening nodig om naar school te gaan?

Een school moet toegankelijk zijn. Het lesmateriaal ook. Er moet zorg en ondersteuning zijn. En goed leerlingenvervoer. Deze vrij algemene randvoorwaarden willen we aanscherpen met leerlingen en ouders die hier dagelijks mee te maken hebben. 

Zit je op school of volg je een opleiding én heb je een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening? Of ben je ouder van een schoolgaand kind met een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening? Meld je aan voor een van onze (eenmalige) focusgroepgesprekken. Want we horen graag jouw ideeën en ervaringen.

Jouw input is belangrijk, want daarmee worden de randvoorwaarden scherper en kunnen we nog beter opkomen voor leerlingen en studenten met een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening.

Waar en wanneer
We organiseren vier focusgroepgesprekken:

Utrecht - maandag 28 mei, van 18.45 - 21.00 uur
Zwolle - dinsdag 29 mei, van 19.00 - 21.15 uur
Amersfoort - maandag 4 juni, van 19.00 - 21.15 uur
Tilburg - dinsdag 5 juni, van 19.00 - 21.15 uur

Aan een focusgesprek kunnen zes mensen deelnemen. Het gesprek duurt maximaal twee uur.

Vergoeding
Deelnemen is leuk en belangrijk. Je ontmoet gelijkgestemden en je mening wordt gehoord. Voor je deelname krijg je een vrijwilligersvergoeding van 50 euro. De reiskosten worden ook vergoed.

Aanmelden
Aanmelden kan online. Ga naar het aanmeldformulier. Bij te veel aanmeldingen kijken we naar volgorde van aanmelding en diversiteit in de groep.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Mail naar Danique ten Pas, d.tenpas@iederin.nl

Deze focusgesprekken worden georganiseerd door Iederin, MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland.

pexels-photo-207653
Meer nieuws