Onderzoek tevredenheid medicijnen en begeleiding

Veel mensen met psychische klachten gebruiken medicijnen, of hebben ze ooit gebruikt. Om de belangen van mensen met psychische problemen zo goed mogelijk te behartigen, willen we meer weten over medicatie. Hoe tevreden zijn cliënten over hun medicijnen en worden zij voldoende begeleid? Om dit in kaart te brengen werkt de werkgroep Psychofarmaca van MIND samen met de bij MIND aangesloten patiëntenverenigingen en cliëntenorganisaties eraan om zo veel mogelijk ervaringen met medicijnen in kaart te brengen.

Gebruik je vanwege je psychische klachten medicijnen of heb je ze gebruikt? Wij zijn zeer geïnteresseerd in jouw ervaringen!

Waar gaat het onderzoek over?

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de behandeling van psychische problemen met medicijnen. Welke medicijnen bevallen goed? Welke bevallen minder? Is er voldoende voorlichting en begeleiding? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende medicijnen?

Voor wie?

Van iedereen die medicijnen gebruikt of heeft gebruikt in verband met psychische problemen willen wij graag ervaringen horen.

Hoe doe je mee?

Het invullen van de online vragenlijst kost gemiddeld 10-15 minuten (bij veel medicijnen iets langer). Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

Door op deze link te klikken start de online vragenlijst. Alvast bedankt voor je medewerking!

Om de belangen van mensen met psychische problemen zo oged mogelijk te kunnen behartigen, is het zeer belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze vragenlijst invullen. Maak gebruik van jouw invloed! 

Wat gebeurt er met de resultaten?

Antwoorden worden anoniem verwerkt en alleen voor dit onderzoek gebruikt. Het is mogelijk om in de vragenlijst contactgegevens in te vullen als je op de hoogte gehouden wilt worden van de resultaten en/of van vervolgonderzoek, maar dit hoeft niet. De uitkomsten van de vragenlijst zullen worden gebruikt om in gesprek te gaan met zorgprofessionals en beleidsmakers die daar waar nodig hun manier van werken kunnen aanpassen zodat deze optimaal aansluit bij de behoeften van medicijngebruikers.

Vragen over deze vragenlijst? Email: MINDpsychofarmaca@gmail.com

Meer nieuws