MIND sluit overeenkomst met toonaangevende health apps specialist

ondertekening orcha2

Deze week heeft MIND in Amersfoort een samenwerkingsovereenkomst getekend met ORCHA. ORCHA is een toonaangevende specialist op het gebied van de beoordeling van health apps. Het doel is via een ‘GGZ Appwegwijzer’ overzicht aan te brengen in het Nederlandse ‘oerwoud’ van apps en andere e-healthtoepassingen die de geestelijke gezondheid bevorderen. Hiermee worden mensen beter geïnformeerd over de kwaliteit en functionaliteit van deze apps en kunnen zij uit het hele aanbod gemakkelijker een keuze maken. De GGZ Appwegwijzer wordt ontwikkeld door MIND in coproductie met GGZ Nederland en hun leden.

Er komen steeds meer apps op de Nederlandse markt ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid. Voor mensen is het vaak een hele zoektocht om tussen al die apps een goed passende app te vinden. Mensen vinden het belangrijk dat er goede informatie is over apps die mogelijk geschikt voor hen zijn. Die informatie is nu beperkt en versnipperd aanwezig. Zoals iemand uit de achterban van MIND opmerkte: “Ik gebruik nu een app en daar blijf ik maar bij, want ik heb geen idee wat ik anders zou moeten kiezen; ik weet niet wat het allemaal inhoudt en ik wil niet zomaar op de gok iets downloaden”.

De realisatie van de GGZ Appwegwijzer gebeurt in het kader van het programma VIPP-GGZ en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Bedoeling is dat eind dit jaar een platform wordt opgeleverd met gestandaardiseerde kwaliteitsbeoordelingen van apps voor de ggz. ORCHA gaat de onderliggende techniek leveren. MIND coördineert in samenwerking met GGZ Nederland de beoordeling van de apps en gaat hierin zowel het perspectief van cliënten en hun naasten als het perspectief van professionals meenemen.

Voor meer informatie over de GGZ Appwegwijzer, mail naar Rimmert Brandsma, projectleider e-health MIND, rimmert.brandsma@wijzijnmind.nl
 
---------------------------------------------

ORCHA is de leidende organisatie in de wereld voor de beoordeling van gezondheidsapps. ORCHA werkt samen met overheden en organisaties in de welzijns- en gezondheidszorg. https://www.orcha.co.uk
 

De ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst
Meer nieuws