In memoriam: Jozé Moonen

Joze_Moonen-1-640x427

Op zondag 9 februari is Jozé Moonen overleden, zij was hét gezicht van het Zelfregiecentrum Weert. Ze knipte de stropdas van de Koning door en enkele dagen geleden ontving ze nog de Van Hornepenning van de gemeente Weert.

Jozé wist door haar bevlogenheid en inzet veel mensen te inspireren. Ze is in 2010 gestart met het project “Andere Kans Housing First”, waarmee zij mensen die nergens anders terecht konden een dak boven het hoofd gaf en daarmee de mogelijkheid tot maatschappelijk herstel. In 2013 is zij het Zelfregiecentrum Weert gestart. Ze inspireerde, motiveerde en ondersteunde alle mensen die het Zelfregiecentrum bezochten om zelf de regie over hun leven te nemen en te houden onder het motto “waar wordt je blij van?” Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de erkenning van de waarde van ervaringswerk en ervaringswerkers, zowel landelijk als lokaal. 

Haar actieve inzet bij het Zelfregiecentrum beëindigde zij op dinsdag 21 januari 2020 met het werkbezoek van staatssecretaris Paul Blokhuis en Koning Willem-Alexander. Tijdens dat bezoek bleef zij zichzelf en zette zij met de ‘afgeknipte stropdas’ het Weerter Zelfregiecentrum en het Weerter maatschappelijk opvang model landelijk op de kaart.

Jozé zal zeer gemist worden, wij wensen haar familie, vrienden en collega's veel sterkte in deze verdrietige tijd. 

Meer nieuws