Zorg verandert

thee inschenke gelabeld hergebruik

Lokale en kleinschalige dialoogbijeenkomsten

Om zorggebruikers, mantelzorgers en familieleden te helpen om meer grip op hun eigen situatie te krijgen en passende oplossingen te vinden, organiseert het programma Zorg Verandert lokale en kleinschalige dialoogbijeenkomsten. In deze bijeenkomsten staan ontmoeting en het uitwisselen van kennis en ervaring centraal. Onder leiding van een of twee gespreksbegeleider(s) gaan zorggebruikers, familieleden en mantelzorgers met elkaar in gesprek. Zij wisselen kennis en ervaringen uit en denken met elkaar mee bijvoorbeeld over het maken van een persoonlijk plan en het uitbreiden of benutten van je sociale netwerk. Deze bijeenkomsten gaan over het versterken van je eigen kracht: empowerment!

Doe mee als gespreksbegeleider

Voor deze bijeenkomsten zoekt Zorg Verandert gespreksbegeleiders. Heb je ervaring in het leiden van groepsgesprekken, lotgenotengroepen of anderszins en wil je je kennis en ervaring inzetten ten gunste van anderen? Meld je dan aan als gespreksbegeleider bij Zorg Verandert. Je krijgt een training van een aantal dagdelen en een goede onkosten/vrijwilligersvergoeding per bijeenkomst. De dialoogbijeenkomsten starten vanaf april. Voor ervaringsdeskundigen kan dit een mooie kans zijn om zich verder te ontwikkelen.

Methodieken en kennis delen

Om de gespreksbegeleiders zo goed mogelijk toe te rusten zijn we een gereedschapskist aan het vullen met ontwikkelde methodieken, hulpmiddelen en oefeningen die gespreksbegeleiders zouden kunnen gebruiken in hun dialoogbijeenkomsten. Ken je methodieken waarmee mensen meer grip kunnen krijgen op hun eigen situatie, elkaar kunnen versterken, beter keuzes kunnen maken? Laat het weten, dan kunnen we in overleg met jou kijken hoe we het kunnen ontsluiten voor gespreksbegeleiders.

Adopteer een bijeenkomst

Als regionale cliënten- en familieorganisatie, zelfregiecentrum of lotgenotengroep kun je ook zelf tegen een vergoeding een of meer bijeenkomsten organiseren. Vanuit MIND Landelijk Platform zoeken we organisaties die een aantal dialoogbijeenkomsten willen adopteren.

Meedoen aan een bijeenkomst?

Op zorgverandert.nl staat een overzicht van de bijeenkomsten en kun je je aanmelden.

Meedoen als gespreksbegeleider of organisator?

Wil je meedoen, als gespreksbegeleider of in het organiseren van dialoogbijeenkomsten? Meld je dan aan op zorgverandert.nl of stuur een mail naar Debora Korporaal: debora.korporaal@wijzijnmind.nl

Meer projecten