Themadag Oog voor Ervaringsdeskundigheid

Foto themadag Oog voor Ervaringsdeskundigheid

In de Week tegen Kindermishandeling en als kick off van de Week zonder Geweld wordt op vrijdag 23 november 2018 de themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’ georganiseerd door de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en de GGD Haaglanden. Lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wie als kind te maken heeft gehad met kindermishandeling zoals verwaarlozing, lichamelijke of geestelijke mishandeling, of seksueel misbruik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om als volwassene een volwaardig leven op te bouwen. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. De stem van ervaringsdeskundigen krijgt een belangrijke plek op deze bijzonder inspirerende dag, want zij zijn onmisbaar in de keten naast wetenschappelijke en professionele kennis. Ervaringskennis draagt bij tot destigmatisering en het doorbreken van schaamte. De themadag vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur in het Hilton Hotel te Den Haag. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, Fonds Slachtofferhulp, Hilton Hotel en Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies.

Tijdens deze themadag zullen enkele aansprekende sprekers en ervaringsdeskundigen het woord voeren, zoals Thérèse Evers (voormalig zedenrechercheur, docent Politie Academie en schrijfster ), Wilma Boevink (Vereniging voor Ervaringsdeskundigen) en Sietske Dijkstra (psycholoog, docent en onderzoeker). Tijdens de themabijeenkomst zal er ook op interactieve wijze met elkaar worden gesproken over de noodzaak van ervaringsdeskundigheid. Daarnaast kunnen er diverse workshops worden gevolgd, die zijn aangekondigd op de website www.herstel-ervaringsdeskundigheid.nl. De themadag wordt afgesloten door de Haagse singer-songwriter Mooz Valentine (winnaar ‘Held zonder geweld’ in 2016).
De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid zet zich in voor volwassen slachtoffers van kindermishandeling en biedt verschillende activiteiten op het gebied van lotgenotencontact aan. Voorbeelden zijn lotgenotengroepen, cursussen, themadagen en maandelijkse inloopavonden in de regio Haaglanden. De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

De vorige themadagen zijn druk bezocht en hebben veel positieve reacties opgeleverd van lotgenoten. Telkens blijkt dat het enorm helpt om de eigen ervaringen te kunnen bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals die in hun werk veel te maken krijgen met mensen die in hun jeugd zijn mishandeld.

De deelnemersbijdrage bedraagt €50,- voor lotgenoten en €100,- voor professionals inclusief lunchbuffet. Max. aantal deelnemers is 150 op volgorde van inschrijving en ontvangst van betaling. Uw inschrijving is pas definitief als wij het verschuldigde bedrag hebben ontvangen onder vermelding van uw naam en Themabijeenkomst november 2018 voor 22 november. Sluiting inschrijftermijn 14 november 2018.

Inschrijven voor de themadag kan via de volgende link: https://fd10.formdesk.com/ggdhaaglanden/themabijeenkomst23nov

Of kijk op de website: https://www.herstel-ervaringsdeskundigheid.nl/activiteit/jaarlijkse-themadag/ 

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met Hameeda Lakho: 06 51 90 60 70 of stuur een mail naar info@herstel-ervaringsdeskundigheid.nl

Meer activiteiten