Participatiedag 22 november: Arbeidsmarkt met kansen

54687347_m

Het aantal vacatures in Nederland stijgt. Hoe kunnen mensen met een beperking hier van profiteren? Hoe breng je werkzoekenden en werkgevers bij elkaar? Kunnen technologische oplossingen de kansen om meedoen op de arbeidsmarkt vergroten? Werken met een beperking: hoe staat het er eigenlijk voor? Vind je dit interessante vragen? Kom dan 22 november naar de Participatiedag in Utrecht.

Al deze vragen komen op de Participatiedag aan de orde. Daarnaast zijn er interviews met werkgevers die ruimte hebben gemaakt voor mensen met een beperking. Hun verhaal staat ook in het magazine ‘Meer wegen naar werk’ dat op de Participatiedag gepresenteerd wordt. Deelname aan de Participatiedag is gratis.

Je kunt deelnemen aan een van deze drie workshops:

Technologie en inclusie
De Coalitie voor Technologie en Inclusie zet zich in voor de toepassing van technologie op de werkvloer waardoor mensen met een beperking kunnen werken. Vanaf 23 november start er een challenge. Ilse Hento komt hier meer over vertellen. Meer informatie op de website van de Coalitie voor Technologie en Inclusie.

Organiseer een themabijeenkomst over werk
Praten met andere belangenbehartigers over werken met een aandoening of beperking? Samen tot nieuwe inzichten en oplossingen komen? In deze workshop bekijken we hoe je samen met anderen een themabijeenkomst organiseert. Wat bespreek je met je gemeente, de lokale adviesraad, bedrijven in je regio? Ook de praktische kanten van het organiseren van een bijeenkomst komen aan bod: wie nodig je uit en hoe regel je het?

Zo werkt het!
Wat zien mensen met een beperking zelf aan kansen en knelpunten op de arbeidsmarkt? Joris Barendrecht, beleidsmedewerker bij Ieder(in), gaat met de deelnemers van deze workshop aan de slag met de resultaten van een onderzoek onder mensen met een beperking. Herkent u de resultaten? En wat kunnen we er mee in een aantrekkende markt?

Programma
13.30 – 13.45    Ontvangst deelnemers
13.45 – 13.50    Start programma door Niels ten Hagen
13.50 – 14.30    In gesprek met KosKamp en SurPlus en presentatie Magazine Meer wegen naar werk
14.30 – 14.50    Eerste ronde vraag- en praattafels, onderwerpen:
                          - In gesprek met Onbeperkt aan de slag
                          - Organiseer een themabijeenkomst
                          - In gesprek met beleidsmedewerker Joris Barendrecht van ieder(in)
14.50 – 15.10    Pauze
15.10 – 15.30    Tweede ronde vraag- en praattafels
15.30 – 16.15    Coalitie voor technologie & inclusie, hoe kan technologie helpen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen.
16.15 – 16.30    Afsluiting door Niels ten Hagen
16.30 – 17.00    Napraten met een hapje en een drankje
 
Locatie en aanmelden
De Participatiedag is in Utrecht (NDC Den Hommel). Deelname is gratis.
Aanmelden kan hier.
 
Vragen over de Participatiedag? Stuur een mail naar d.zeggelaar@iederin.nl
 
De Participatiedag wordt georganiseerd door Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland.

Meer activiteiten