Congres 'Meer grip op wachttijden in de ggz'

54687347_m

Op donderdag 11 april 2019 vindt het tweede congres ‘Meer grip op wachttijden in de ggz’ plaats in Amersfoort (Congrescentrum De Eenhoorn, 10-16 uur)
 
Wat?
Kennis delen en leren van elkaar: dat is het doel van dit congres. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg (GGZ), is er immers één te veel.
Begin 2019 is het programma bekend, maar zeker is dat staatssecretaris Paul Blokhuis komt én dat we weer allerlei interessante workshops organiseren. Er zijn diverse mooie initiatieven om de wachttijden terug te dringen. Deze voorbeelden zullen we ter inspiratie delen. Daarnaast presenteren we de uitkomsten van onderzoeken naar mogelijke oplossingen. Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over wat werkt (en wat niet).
 
Voor wie?
Het congres is voor iedereen die met wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te maken heeft, zoals cliënt- en familieorganisaties, huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, gemeenten, professionals, medewerkers van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.
 
Waar?
De Eenhoorn in Amersfoort, van 10 uur tot ongeveer 16 uur, met aansluitend een borrel.
 
Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Neem vooral ook collega’s, bestuurders en andere contacten uit het veld mee. Let wel: vol is vol.
 
Initiatiefnemers
Het congres is een initiatief van GGZ Nederland, MIND, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), P3NL, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP), Verzorgenden en Verpleegkundigen Nederland (V&VN) en MeerGGZ. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld in het gezamenlijke Actieplan Wachttijden GGZ


Wil je meer weten over de aanpak wachttijden, abonneer je via de knop "nieuwsupdate" op de tweewekelijkse Nieuwsbrief. Hierin vind je regelmatig nieuwe praktijkvoorbeelden om de wachtlijsten terug te dringen.

http://www.wegvandewachtlijst.nl/

Meer activiteiten