Stemperiode MIND Poëzie Award 2020 verlengd!

4683-mind poezie

Jij kunt meebepalen wie de MIND Poëzie Award 2020 wint! De periode om te stemmen is verlengd tot vrijdag 2 oktober!

In maart 2020 riep MIND mensen op een gedicht in te sturen met de thema’s kwetsbaarheid en kracht. In de afgelopen weken heeft de jury van de MIND Poëziewedstrijd zich gebogen over alle ingezonden gedichten. Dat waren er maar liefst 205. Het beoordelen ervan was een inspirerende en soms ook lastige klus, want er zitten veel mooie en ontroerende gedichten bij. De thema’s ‘kwetsbaarheid’ en ‘kracht’ blijken veel mensen te inspireren tot poëtische gedachten.

De jury, bestaande uit Gerhard te Winkel (dichter), Greetje Senhorst (poëziekenner en projectleider bij MIND), Marijke Groot (winnares van de MIND Poëzie Award 2018) en Nynke Geertsma (dichteres en communicatieadviseur bij MIND), heeft alle gedichten 'blind' gejureerd. Dit betekent dat alleen de tekst van een gedicht zichtbaar was en niet de naam of gegevens van de dichter(es). Aan alle gedichten werden punten toegekend en zo kwam de jury tot een Top 10 van beste gedichten. 

Alle gedichten in de Top 10 maken kans op de MIND Poëzie Award. Vanaf begin september kan er enkele weken (tot en met 20 september, verlengd tot 2 oktober) op deze gedichten worden gestemd. Welke dichter (en welk gedicht) de meeste stemmen heeft gekregen, wordt bekendgemaakt in oktober. Aan de winnaar zal naast de tweede MIND Poëzie Award ook de bundel worden uitgereikt van deze wedstrijd, waarin de 50 beste gedichten zijn opgenomen. (Hoe de uitreiking er precies uit gaat zien is nog niet bekend, dit is mede afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen).

Stemmen kan vanaf nu!
Lees hier de Top 10-gedichten en breng jouw stem uit: https://wijzijnmind.nl/top-10-mind-poeziewedstrijd-2020

Heb je een vraag over de MIND Poëziewedstrijd? Dan kun je deze stellen door een mailtje te sturen naar communicatie@wijzijnmind.nl