e-Health / Digitale zorg

smartphone vrouw pixabay gelabeld hergebruik

Online lotgenotencontact op fora… Beeldbellen met je hulpverlener… Websites met zelftestjes… Dagelijks worden er nieuwe apps gelanceerd, waarmee je op je smartphone of tablet zelf iets kunt verbeteren aan je psychische gezondheid. Verder is op internet veel informatie te vinden over allerlei psychische aandoeningen. En er ontstaan steeds meer online mogelijkheden waarmee je aan de slag kunt, zelfstandig of ter aanvulling op een behandeling.
 
Dit alles vatten we samen als digitale zorg. Dit is een verzamelnaam van alle digitale mogelijkheden die je kunt inzetten voor het verbeteren van je psychische gezondheid en het ondersteunen van je herstelproces. Daarnaast kun je ook als naaste van iemand met psychische klachten gebruikmaken van digitale zorg, voor jezelf of om je naaste te ondersteunen.

Alles op een rijtje in het nieuwe digizine over e-health

Om wegwijs te worden in alle mogelijkheden, kun je hier ons informatieve digizine 'E-health | digitale ondersteuning bij psychische klachten' downloaden. 

Filmpjes

Lost een mailtje snel het probleem op? Bekijk het filmpje van Hadassa
Wanneer is digitale zorg (niet) geschikt? Bekijk het filmpje van Anouk
Veel mensen maken zich (terecht) zorgen over privacyaspecten maar... Bekijk het filmpje van Jasper 

Met het project Zelfmanagement & Herstel werken we actief aan de verspreiding van deze visie in de ggz en daarbuiten. Hierbij zetten we bij voorkeur ambassadeurs in: ervaringsdeskundigen die uit eigen ervaring kunnen vertellen welke mogelijkheden digitale zorg biedt voor cliënten en familie/naasten.

Meer weten?

Wil je meer weten over digitale zorg vanuit cliënten- en familieperspectief? Neem dan contact op met Rimmert Brandsma via rimmert.brandsma@wijzijnmind.nl.

Meer thema's