Kansen op werk

werk techniek fllickr gelabeld hergebruik

Je wilt aan het werk. Liefst in een betaalde baan. Maar hoe? En in wat voor functie? Als je kampt met een psychische kwetsbaarheid, is het vaak een grote stap om aan de slag te gaan. Hiervoor kun je terecht bij het project Kansen op werk. Daar kun je je voorbereiden op een goede start en word je begeleid naar een betaalde baan. Kansen op werk is een initiatief van de Angst, Dwang en Fobiestichting.

Werkervaringsplaats

Werkervaringsplaatsen vormen een goede opstap naar een betaalde baan. Deze plaatsen zijn er voor verschillende functies, zoals receptionist, beleidsmedewerker, communicatiemedewerker en secretariaatsmedewerker. Samen met jou proberen we een geschikte plek te vinden die aansluit bij jouw capaciteiten, opleiding en ervaring en niet te vergeten: jouw ambitie. Zo kun je (weer) ervaren hoe het is om te werken. Natuurlijk heb je een werkbegeleider op je werkplek. Daarnaast is er ook altijd een vaste collega, een maatje, op wie je kunt terugvallen.

Ondersteunende training en coaching

Ter ondersteuning volg je de training/coaching Weer aan het werk…! Tijdens tien bijeenkomsten kun je zo je zelfvertrouwen vergroten en vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt op je werk. Bijvoorbeeld het omgaan met collega’s, het werken in een vast arbeidsritme, het plannen van je werk etc. Zo bereid je je voor om met succes aan een betaalde baan te beginnen. Deze training wordt gegeven in je regio.

Kansen op werk in drie regio’s

Tot en met 2018 kun je via Kansen op werk in de volgende regio’s op zoek naar een werkervaringsplaats: Regio Achterhoek, Midden-Utrecht en Rijnmond. In deze regio's werken we samen met regionale ggz-cliëntenorganisaties die werkervaringsplekken beschikbaar stellen. Voordeel hiervan is dat je daar niets hoeft uit te leggen: je collega’s weten namelijk uit eigen ervaring hoe het is om je leven weer op te pakken met een psychische kwetsbaarheid. Soms zijn er ook mogelijkheden om aan de slag te gaan op een werkervaringsplaats bij een non-profit organisatie of een commercieel bedrijf.
 
Woon je niet in een van deze regio's? Neem dan toch contact met ons op. Mogelijk kun je bij één van de drie genoemde regio's aansluiten.

Belangstelling? Contact de regiocoördinator!

Als je mee wilt doen, neem dan contact op een van regiocoördinatoren. Zij kunnen ook je vragen beantwoorden.

Achterhoek: Thea van de Zand, t.vandezand@stadskamer.com
Midden- Utrecht: Sander Pronk, sander@adfstichting.nl
Rijnmond: Dieke Otten, dotten@zorgbelang-zuidholland.nl

Meer projecten