Depressie Vereniging

DV_logo_final_wit webklein

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Wij streven een samenleving na, waarin mensen met depressieve klachten openheid, begrip en (onderlinge) steun ervaren om te kunnen blijven participeren in de samenleving. De Depressie Vereniging biedt een groeiend landelijk netwerk van lotgenotengroepen. Daarnaast heeft zij een eigen Kennisagenda en brengt zij ervaringskennis in bij wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks wordt er een publieksdag georganiseerd.

T:  088-5054334
E: info@depressievereniging.nl
W: www.depressievereniging.nl

Lotgenotencontact

Supportgroepen voor cliënten: 
De Depressie Vereniging heeft een landelijk netwerk aan supportgroepen waar mensen met depressie hun ervaringen kunnen delen. De supportgroepen worden begeleid door ervaringsdeskundigen. Lees meer

Depressie Connect
Depressie Connect is dé online community voor lotgenoten en naasten van de Depressie Vereniging. Klik hier voor meer informatie over Depressie Connect en om je aan te melden.
 
Depressielijn
De hulptelefoon van de Depressievereniging staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als je belt naar onze hulplijn krijg je een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hierbij kun je gewoonweg je verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun ervaring kunnen onze vrijwilligers met je meedenken over wat een goede volgende stap voor jou zou zijn.

Op de volgende tijden zit er iemand voor jou klaar:

Ochtend : 10.00 uur- 12.30 uur
Middag  :  14.30 uur – 17.00 uur
Avond    :  19.00 uur – 21.00 uur

Het telefoonnummer is 088-5054334. De kosten voor deze lijn zijn de gebruikelijke belkosten. Je mag je vragen eventueel ook via de mail (depressielijn@depressievereniging.nl) stellen als je dat prettiger vindt. Ook dan zal een van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers jouw vraag beantwoorden.