Nieuwsbrief GGZ Beraad Overijssel bestaat 5 jaar

Is het op zichzelf een nieuwsfeit als een digitale nieuwsbrief 5 jaar bestaat? Als het een met regelmaat verschijnende regionale nieuwsbrief van een onafhankelijke GGZ-cliëntenorganisatie is, zeker wel! Drijvende kracht achter de nieuwsbrief is Sibrand Hofstra, secretaris van het GGZ-Beraad Overijssel en werkzaam als ervaringsdeskundige bij een RIBW-organisatie.

Het is hem dierbaar dat het GGZ Beraad en de nieuwsbrief onafhankelijk zijn: “Achter onze stichting zit geen geldschieter, geen eigen belang, geen groot ego. Hierdoor kun je een eigen afweging maken, in wat voor mensen empowerend kan zijn. Het spreekt mij veel meer aan dat een ervaringsdeskundige een zelfregiecentrum opzet in de wijk, dan dat een GGZ-organisatie een zoveelste convenant sluit met goede bedoelingen”.

De activiteiten vanuit het GGZ Beraad zijn de basis voor de nieuwsbrief. Daarnaast volgt Sibrand de lokale media en andere nieuwsbrieven. Veel informatie komt uit zijn uitgebreide netwerk. Inmiddels zijn er nieuwe en meer journalistieke elementen in de Nieuwsbrief gekomen zoals een column van een gastschrijver en opiniestukken. Hij probeert ook lastige onderwerpen aan bod te laten komen: “Als er slechte zorgaanbieders ontmaskerd worden of als er stichtingen failliet gaat. Als het me lukt om daar zelf een mespuntje onderzoeksjournalistiek aan toe te voegen, is dat wel kicken. Het belangrijkste is dat het klopt wat in de nieuwsbrief staat. Volgens mij zien de lezers de nieuwsbrief over het algemeen als betrouwbaar en informatief. Nergens vind je zo’n uitgebreid regionaal overzicht”. Naast deze onderwerpen zit er meestal ook een leuke prijsvraag in.

De nieuwsbrief gaat maandelijks naar 930 mailadressen en wordt van daaruit weer doorgestuurd en uitgeprint voor anderen. Ook gemeenteraden en WMO-raden zijn geabonneerd. Sibrand krijgt regelmatig spontane reactie op de nieuwsbrief, ook van buiten Overijssel. Mensen vinden het fantastisch dat er in Overijssel zoveel georganiseerd wordt. Het is de vraag of dat meer is dan in andere regio’s of dat de nieuwbrief alles zo goed kenbaar maakt.

Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Abonneren kan door een mail te sturen aan info@ggzberaad.nl.