Zorgaanbieder mag vaccinatie niet verplichten

vaccin


De coronacijfers lopen momenteel sterk terug en de maatregelen worden versoepeld. Ook in de ggz geldt een versoepeling van de maatregelen. Het dragen van een mondkapje is niet altijd meer verplicht, maar geldt nog wel als de 1,5 meter regel niet te handhaven is.

Steeds meer mensen raken gevaccineerd. Vaccinatie is echter niet verplicht. MIND heeft een enkele melding binnen gekregen van een zorgaanbieder die vaccinatie verplicht stelde voordat de cliënt in behandeling kon komen. Maar zorgaanbieders mogen die voorwaarde niet stellen. Heeft u klachten over hoe zorgaanbieders of andere instellingen met coronaregels omgaan, dan kunt u een melding doen bij het nationaal zorgnummer: www.nationalezorgnummer.nl, tel. 0900-2356780.

Aangepaste versie richtlijn corona en ggz

Vanwege de versoepelingen is 24 juni weer een nieuwe versie van de speciale richtlijn corona en ggz gepubliceerd. Aanvullingen gaan dit keer met name over het testbeleid in ziekenhuizen en instellingen. MIND is een van de zeven organisaties die betrokken zijn bij de richtlijnen. Lees hier het nieuwsbericht van Akwa over de aangepaste richtlijn corona en ggz.
 

Meer nieuws