Welkom op de nieuwe website van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid!

We maken je graag wegwijs

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid is dé belangenbehartiger van mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. We  geven cliënten in de ggz een stem, we oefenen invloed uit op het ggz-beleid van de rijksoverheid en gemeenten en werken hiervoor nauw samen met onze 16 lidorgansiaties en MIND-partners.
Op deze website, die in de plaats is gekomen van platformggz.nl en onderdeel uitmaakt van het digitale 'huis' van MIND, vind je informatie en nieuws over belangenbehartiging, actuele beleidsthema's, activiteiten voor en door zelfregie-initiatieven, (samenwerkings)projecten met andere organisaties in de zorg (landelijk en regionaal) en onderzoeksrapportages. 

Gemakkelijk switchen tussen verschillende sites van MIND
Linksboven op de homepage zie je (als je de site vanaf een computer, laptop of tablet bekijkt) boven het logo 'MIND Platform' staan; als je hierop klikt, klapt er een menu open met links naar de websites van onze MIND-partners: Wijzijnmind.nl is er voor voorlichting en ervaringen delen in de volle breedte van de psychische gezondheid. MIND Young is speciaal voor jongeren, MIND Blue biedt informatie over somberheid en depressie en MIND Korrelatie is onze telefonische en online hulplijn. Bij alle MIND partners (Korrelatie volgt later) zie je dit uitklapmenu linksboven, zodat je gemakkelijk tussen de sites kunt schakelen.

Dossiers: thema's en projecten
In de horizontale menubalk vind je een link naar 'dossiers'. Als je hierop klikt, krijg je twee keuzes: thema's en projecten. De thema's zijn over het algemeen belangrijke onderwerpen waarop overheden (landelijk en lokaal) beleid maken en waar vaak meerdere partijen (cliënt, naasten, gemeente, instelling/zorgaanbieder, zorgverzekeraar) belang bij hebben.
De projecten zijn veelal samenwerkingsverbanden en programma's gedurende een bepaalde periode rondom een specifieke kwestie. Bijvoorbeeld het samenwerkingsverband tussen de drie patiëntenkoepels Iederin, Patiëntenfederatie Nederland en MIND ('PG werkt samen') of de ontwikkeling van de keuzewebsite 'Kiezen in de GGZ'.

Nieuws en activiteiten overzichtelijk in beeld
Onder de link 'over MIND Platform' vind je alle algemene informatie over de organisatie: je kunt hier rechtstreeks naar alle nieuwsberichten in het archief surfen, de activiteitenagenda checken of vacatures bekijken.
Op de homepage zijn 4 tot 6 blokken met foto's zichtbaar. Deze blokken staan voor een actueel nieuwsbericht of agenda-item. Als je alle nieuwsberichten of activiteiten wilt zien, kan via de menubalklink 'Over MIND Platform', of je klikt op het zwarte blokje linksboven in een van de foto's.

Zelf in actie komen of lid van ons ggz-panel worden?
Bij 'Steun MIND' vind je verschillende mogelijkheden om samen met MIND iets te doen. Om een ervaring te kunnen delen of mee te discussiëren moet je wel eerst een account aanmaken via de knop 'Aanmelden' in de paarse balk bovenaan de site (of in geval van het ggz-panel op een separate site).

Snel zoeken en vinden
Rechtsboven op de website vind je een zoekveld: jouw zoekactie speurt automatisch door alle MIND-websites; dat levert veel mogelijkheden op en zo mis je niets. 

Heb je nog vragen over deze website?
Stuur dan een mailtje met je vraag naar Nynke.Geertsma@WijzijnMIND.nl 
 

website bericht
Meer nieuws