Tweede MIND Familie-/Naastendag trekt 250 bezoekers

mindfamdag9

Op 6 oktober vond voor de tweede keer de MIND Familie-/Naastendag plaats in Amersfoort. Dit keer was het thema ‘Welke rol speel jij?’ Ook dit jaar waren weer 250 zoons, dochters, vaders, moeders, broers, zussen en partners van mensen met een psychische aandoening naar het Corderius College gekomen om ervaringen met elkaar te delen en informatie te vergaren. Dat kon onder andere op de speciaal voor de gelegenheid ingerichte markt, waar veel lidorganisaties van MIND vertegenwoordigd waren. Deze dag werd georganiseerd door diverse lidorganisaties van MIND, zoals Ypsilon, Labyrinth-in Perspectief, Caleidoscope en de Kamer Familieraden. 

Voor het plenaire programma in de ochtend waren diverse sprekers uitgenodigd. Dagvoorzitter Ben Roelands heette namens MIND alle aanwezigen in het paviljoen welkom, waarna ervaringsdeskundige Nanette Waterhout een indrukwekkend verhaal vertelde over haar broer die al lange tijd met psychische problemen kampt. De voorbeelden die Nanette uit de zorg aanhaalde en vooral de knelpunten die zij als familie had ervaren, konden op veel herkenning rekenen in de zaal.

Aansluitend werd de website ‘Naasten in Kracht’ gelanceerd door Marloes Martens van ResCon. Het gezelschap Toetstheater sloot de ochtend af met een paar zeer herkenbare sketches, waarin de rol van familie en naasten en de wijze waarop zij in de zorg vaak nog worden bejegend op (tragi-)komische, maar zeer herkenbare wijze neergezet.

Na de lunch konden de aanwezigen één of twee van de 20 workshops volgen, waarvoor zijn zich van tevoren hadden ingeschreven. De middag werd afgesloten met een borrel en daar werd duidelijk, dat deze dag wederom zeer geslaagd was en duidelijk in een behoefte voorziet.

Fotoimpressie van de MIND Familie-/Naastendag
 

Meer nieuws