Trainingsvideo’s 'Maak je sterk voor werk'

pexels-photo-733856

“Ik geloof dat het sociaal en economisch gezien voor de hele maatschappij beter is dat iedereen werkt”. Dit zegt Roos Hoelen in de trainingsvideo Maak je sterk voor werk. Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid hebben drie video’s gemaakt voor belangenbehartigers die zich inzetten voor betere arbeidskansen voor mensen met een beperking.  
 
Naast Roos Hoelen komen nog drie andere belangenbehartigers aan het woord: Arie de Graaf, Andries Lever en Erik Fruytier. Zij vertellen enthousiast over hun werk, wat ze daarin tegenkomen, waarom ze het zo belangrijk vinden en hoe ze het aanpakken.

Tips en adviezen
Tussen de ervaringsverhalen door geeft trainster Jetske de Jong tips en adviezen voor iedereen die zich net als Roos, Arie, Andries en Erik inzet voor betere arbeidskansen voor mensen met een beperking en voor een betere uitvoering van de Participatiewet.

Gemeente, UWV en stappenplan
Er zijn drie video’s gemaakt. De eerste video gaat over contact met de gemeente, de tweede over belangenbehartiging bij het UWV. De derde video laat aan de hand van een stappenplan zien hoe je het proces van belangenbehartiging goed kunt opbouwen. De informatie uit de video’s is ook na te lezen in drie downloads.
 
Bekijk hier de video’s
1 Maak je sterk voor werk – Gemeente
2 Maak je sterk voor werk – UWV
3 Maak je sterk voor werk – Stappenplan
 
En download hier de bijbehorende
1 Achtergrondinformatie Gemeente
2 Achtergrondinformatie UWV
3 Achtergrondinformatie Stappenplan
 

Meer nieuws