Suïcidecijfers 2021 laten zorgelijk beeld zien

44444182_m

Vandaag zijn de CANS-cijfers (CANS staat voor Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie) over 2021 naar buiten gebracht, die laten zien hoeveel mensen in 2021 een einde aan hun leven hebben gemaakt. Deze cijfers laten een zorgelijk beeld zien: er is een stijging waargenomen in het aantal suïcides bij 20- tot 30-jarigen, vooral bij mannen. Het is mogelijk dat er een verband te leggen is met de coronapandemie.

Meer berichtgeving over deze cijfers vind je hier:

MIND blijft zich inzetten op het gebied van suïcidepreventie en de mentale gezondheid van jongeren. Maandag 17 januari organiseren we onder meer de MIND Blue Monday Run om aandacht te vragen voor depressie en de gevolgen ervan.

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de hulpopties die er zijn, zodat mensen tijdig aan de bel kunnen trekken als het niet goed met ze gaat, en met een professional of vrijwilliger kunnen praten. Naast de hulplijn van 113 (0800-0113) is het mogelijk om contact op de nemen met MIND Korrelatie (www.mindkorrelatie.nl: 0900-1450). En natuurlijk geldt dit ook voor mensen die zich zorgen maken om iemand in hun omgeving!

Daarnaast zijn er vanuit ervaringskennis diverse organisaties en initiatieven in Nederland die hulp en ondersteuning kunnen bieden:

Ook kun je terecht bij inloopcentra en zelfregiecentra die ondanks de corona-maatregelen geopend zijn. Deze centra kun je vinden op de MIND-Atlas

Blijf er niet mee rondlopen, praten helpt!

Meer nieuws