Onderzoek IGJ naar kwaliteit van de zorg

67763076_s

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Universiteit Maastricht doen samen met MIND een onderzoek naar de ontwikkeling van risico-indicatoren in de geestelijke gezondheidszorg. Een indicator is een onderwerp dat een beeld van de kwaliteit van zorg geeft, bijvoorbeeld: is er in behandelingen wel of niet een behandelplan aanwezig.

De inspectie geeft de meeste aandacht aan onderwerpen waar de grootste risico’s voor patiënten of cliënten zijn. Dat noemen we risicotoezicht. Cliënten en hun familie/naasten kunnen de inspectie helpen bij het bepalen van deze onderwerpen. Zij maken de zorg zelf of van dichtbij mee en weten vaak het beste wat er wel en niet goed gaat. Daarom willen we graag leden van het ggz-panel van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid bij het onderzoek betrekken.

Binnenkort ontvangen de panelleden per e-mail een uitnodiging om mee te doen. Wil je meedoen aan dit onderzoek, maar ben je nog geen lid van het ggz-panel van MIND Landelijk Platform? Dan kun je je hier aanmelden: https://wijzijnmind.nl/steunmind/ggzpanel. Over enkele weken ontvang je dan een uitnodiging voor het onderzoek, dat bestaat uit drie (korte) digitale vragenlijsten. Hierin kun je aangeven wat voor jou de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg zijn. Je hebt steeds ongeveer vier weken om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van elke vragenlijst neemt naar verwachting ongeveer 20 minuten in beslag.

Meer weten over dit onderzoek of over de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd? Neem dan contact op met Lotte Frans, lotte.franskits@wijzijnmind.nl  

Meer nieuws