Jongeren met psychische klachten willen Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid

DSC09574

Jongeren met een psychische kwetsbaarheid trekken op dinsdag 22 juni stevig aan de bel in Den Haag. Door hun mentale problemen lopen ze regelmatig vast in onze samenleving. Ze kunnen bijvoorbeeld niet meer naar school, vinden geen (passend) werk of kunnen niet op zichzelf wonen. Vanuit de wetenschap dat ook bij psychische klachten geldt: voorkomen is beter dan genezen, pleiten zij voor een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid. Trekker is Team Geestkracht, samen met MIND, Young in Prison, Stichting SAMAH, Labyrint-In Perspectief, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Nationale Jeugdraad, Stichting ExpEx, @ease en JongPIT.

Noaz (21), duo-voorzitter van Team GeestKracht: ‘Het is raar dat er sinds 2018 een Nationaal Preventieakkoord is, maar dat daarin geen aandacht is voor jongeren met mentale problemen. Dat is een gemiste kans. Het gaat om een grote groep jongeren die mentaal in de knel komt. Dat moeten we willen voorkomen.’ Op maandag 21 juni vertelde Noaz zijn verhaal in EenVandaag
 
Met het overhandigen van de petitie vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamercommissie VWS roepen de jongeren Tweede Kamerleden én het toekomstig kabinet op aan de slag te gaan met een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid. 

Meer informatie

Bekijk de petitie en onze voorstellen in het position paper.

Meer nieuws