Familieminded Ster 3 aan ABC Altrecht uitgereikt

Uitreiking Ster 3 ABC

Donderdag 7 november is voor de allereerste keer een Familieminded Ster 3 uitgereikt aan ABC Altrecht, afdeling Vroege Psychose.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de inzet van het team geprezen. Het doel van de Familieminded Sterren is dat familie en naasten een permanente plek in de behandeling krijgen. Ster 1 en Ster 2 zijn adviestrajecten die afdelingen helpen om familie en naasten een plek te geven. Ster 3 geeft aan dat deze afdelingen goede voorbeelden zijn.

ABC Altrecht is een topvoorbeeld, zo blijkt uit het auditrapport: Professionals werken met hart en ziel om wederkerigheid te bewerkstelligen. Mensen krijgen de ruimte om zich vanuit hun eigen kennis en kunde en met veel enthousiasme in te zetten. Opvallend in de audit was dat het woord wederkerigheid door alle deelnemers werd genoemd. Hier wordt inclusief werken in de praktijk gebracht, wat het team bijzonder maakt. Deze inzet verdient met recht een Familieminded Ster 3.

De middag werd afgesloten met een workshop over privacy door Bert Stavenuiter van MIND Ypsilon. Hierin werd uitgebreid stilgestaan bij de wettelijke en praktische mogelijkheden en bezwaren die bij de verwerking van persoonsgegevens aan de orde kunnen zijn. In een goed gesprek met de zaal werden diverse dilemma’s voorgelegd en besproken. In de brochure ‘Wie zorgt praat mee’ vind je een goed overzicht: ypsilon.org/privacy

Wij hopen dat meer afdelingen het voorbeeld van de afdeling Vroege Psychose ABC Altrecht zullen volgen. Meer informatie over de Familieminded Sterren is te vinden op mindplatform.nl/familieminded
 

Meer nieuws