Consultatie subsidieregeling patiënten- en gehandicaptenorganisaties 2024 - 2028

Per 1 januari 2024 start de nieuwe subsidieregeling voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties (2024 - 2028). Om de regeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk kan iedereen reageren op het VWS-voorstel van de subsidieregeling. Dit kan door de vragenlijst van de internetconsultatie te beantwoorden tot en met 4 april 2023.

Het doel van de nieuwe subsidieregeling PGO 2024 - 2028 is het verder versterken en professionaliseren van de patiëntenbeweging (lees: patiëntenorganisaties, federatieve samenwerkingsverbanden en de drie landelijke koepels) door te focussen op meer impact en bereik van en meer differentiatie in patiënten- en gehandicaptenorganisaties.

Ledenbijeenkomst
In een ledenbijeenkomst willen we graag de bevindingen in de vereniging met elkaar uitwisselen. Alle leden informeren we hierover. Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de bijeenkomst en wil je wel je bevinding delen? Mail ons!

Internetconsultatie
Iedereen kan door middel van de internetconsultatie inbreng leveren op de nieuwe subsidieregeling. Dit kan door de vragenlijst van de consultatie van VWS te beantwoorden tot en met 4 april 2023.

  • Internetconsultatie op de website van Overheid.nl.
    Bij ‘relevante documenten’ vind je de volledige subsidieregeling.

Informatiebijeenkomsten PGOsupport
PGOsupport zal later dit jaar informatiebijeenkomsten organiseren over het proces van aanvragen. Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport om hiervan op de hoogte te blijven.

Meer nieuws