Challenge Armoede: 25-29 oktober

25517198_m

Movisie organiseert van 25 t/m 29 oktober de 'Challenge Armoede'. Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op waarmee je mensen in armoede en met schulden beter kunt helpen. Dit jaar krijg je daarbij extra informatie over de relatie tussen armoede, schulden en psychische problematiek.

MIND is partner van de Challenge Armoede. Wij zien dat veel mensen die in armoede leven en/of schulden hebben, vaak ook kampen met psychische problemen. Psychische klachten kunnen de oorzaak van de armoede zijn, maar het komt ook voor dat armoede en schulden tot psychische klachten leiden. Het is heel belangrijk dat hulpverleners en ook naasten meer leren over psychische problemen en zo signalen beter kunnen herkennen. En dat zij vervolgens weten hoe ze mensen goed kunnen doorverwijzen. Daarnaast is het belangrijk dat meer hulpverleners weten hoe ze mensen in armoede kunnen begeleiden.
 
Wij roepen alle professionals, vrijwilligers, naasten en ervaringsdeskundigen op om meer kennis op te doen door aan deze gratis challenge deel te nemen. Het kost je ongeveer een kwartiertje per dag. 

Meer informatie en meedoen: https://www.movisie.nl/agenda/challenge-armoede-25-tm-29-oktober-2021

Meer nieuws