Leergang Maatschappelijk Ondernemen voor zelfregie- en herstelinitiatieven
Zelfregie- en herstelinitiatieven stuwen de innovatie in de ggz en het sociale domein. Ze zijn de wijk, laagdrempelig, toegankelijk en vernieuwend. Toch hebben veel initiatieven moeite om duurzaam impact te realiseren. Dat heeft onder andere te maken met structurele financiering en organisatie. Daarom organiseert MIND samen met de School voor Publieke Waarden de Leergang Maatschappelijk Ondernemen voor zelfregie- en herstelinitiatieven.
In januari 2021 start de tweede leergang. Deelname is gratis, maar vereist veel eigen tijd en commitment. Je loopt dan wel naar buiten met een (aangescherpt) businessplan voor je initiatief vol nieuwe ontwikkelmogelijkheden.
Ben jij initiatiefnemer, werk je bij een zelfregie- en herstelinitiatief, of wil je een initiatief starten? Ben je ondernemend ingesteld en wil je de volgende stap zetten? Wil jij de volgende fase voor zelfregie- en herstelinitiatieven aanjagen? Meld je dan voor 10 december 2020 aan.
Praktische informatie
De sessies vinden online plaats. We maken een combinatie van plenaire sessies en coaching. De plenaire sessies zijn op de volgende woensdagochtenden gepland:
- 27 januari 2021
- 3 maart 2021
- 21 april 2021
- 23 juni 2021
- 29 september 2021
- 24 november 2021
De sessies worden gegeven door medewerkers van het Instituut voor Publieke Waarden, samen met initiatiefnemers van goedlopende zelfregie- en herstelinitiatieven:
- Georgette Groutars, TEAM ED
- Petra van Buren, Stichting KernKracht
- Sonja Visser, Zelfregie NL
Daarnaast worden verschillende gastdocenten ingeschakeld. Wil je meer weten over het programma, klik dan hier.
Aanmelden
Wil je je aanmelden voor deze leergang? Vul dan deze vragenlijst in en stuur deze samen met je CV op naar Moniek Reckman (Moniek.Reckman@wijzijnmind.nl). Meld je voor 10 december aan. Op basis van de inzendingen en waar nodig aanvullende telefonische interviews, maken wij de selectie voor deelname.
Vragen
Heb je nog vragen over de aanmelding of de leergang? Mail of bel dan met Greetje Senhorst (greetje.senhorst@wijzijnmind.nl, 06-1965 7421).
Link naar programma
Link naar vragenlijst