Wvggz-informatiebijeenkomst

29843817_s

Op 1 januari 2020 wordt de Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (Wvggz) van kracht. Deze vervangt de huidige Wet Bopz. De bedoeling van de nieuwe wet is om de rechtspositie van burgers te verbeteren als er sprake is van een gevaar voor jezelf of voor de omgeving vanwege psychische problemen. De persoon zelf en zijn naasten krijgen meer mogelijkheden om mee te denken over de wijze waarop het gevaar afgewend kan worden. Het streven is om het gebruik van dwang, bijvoorbeeld in de vorm van gedwongen opnames, terug te dringen. 
 
Om je goed te informeren over deze wet organiseert MIND samen met de Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) en de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersoon (LSFVP) een drietal informatie- en discussiebijeenkomsten over de Wet Verplichte ggz onder de titel "Verplicht, maar niet onmondig!"
Deze bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 15 mei, maandag 24 juni & maandag 23 september 2019 van 13.00-16.00 uur bij MIND in Amersfoort.
 
Maandag 23 september 2019: Kan ik verplichte zorg voorkomen met een eigen plan van aanpak? Ambulante dwang; waar gaat het over? 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Presentatie Handreiking ambulante verplichte zorg - Elnathan Prinsen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
  • Verwijder nu de Rechterlijke Machtiging met een eigen plan van aanpak! - Jessica Verhagen Dimence
  • Wat kan de gemeente met 'het Eigen plan van aanpak'? - Mieke Biemond Zorgbelang Inclusief
  • Succesfactoren voor het eigen plan van aanpak - Gert Schout UMC, Harro Labrujere Kringwijs

Toegang
De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, geïnteresseerde en belanghebbende burgers in het algemeen.
 
Aanmelden
Via deze link kun je je aanmelden voor de bijeenkomst.

Meer activiteiten