Masterclass NVP: psychose en verslaving

Veel cliënten met een psychotische aandoening gebruiken in meer of mindere mate cannabis, ketamine, lachgas, alcohol, nicotine of een ander verslavend middel.
In VIP- of andere teams voor (jonge) mensen met een psychose is men zich zeer bewust van de gevolgen van verslaving. Het is echter minder bekend hoe je cliënten met een dubbele diagnose het beste kunt behandelen. 
Zijn er op dit gebied hoopvolle ontwikkelingen? Die vraag staat centraal tijdens de Masterclass van het NVP. 
 
Programma
Dagvoorzitter Wim Veling leidt de aanwezigen door de dag met lezingen van onder anderen dr. Marta Di Forti, hoofd van de afdeling Social, Genetic and Developmental Psychiatry, Institute of Psychiatry Psychology and Neuroscience in Londen en dr. Albert Batalla Cases, psychiater en onderzoeker in het UMC Utrecht binnen de zorglijn Diagnostiek en vroege psychose, gericht op eerste psychose.
Onderwerpen in het programma lopen uiteen van epidemiologie, en diagnostiek en behandeling van dubbele diagnose, tot rookvrije ziekenhuizen en cannabis als zelfmedicatie.
 
Kijk voor het volledige programma en inschrijven op: https://www.kenniscentrumphrenos.nl/diensten/congressen/masterclass-nvp-psychose-en-verslaving-17-april-2020/
 
 

Meer activiteiten