Introductiebijeenkomst 'Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen'

Heb je wel eens gedacht aan een rol in de Raad van Toezicht (RvT)? Als ervaringsdeskundige heb je vaak waardevolle kennis en ervaring in te brengen, mogelijk ook als toezichthouder.
 
Om je inzicht te geven in wat het lidmaatschap van een RvT inhoudt, welke vaardigheden en houding nodig zijn en wat je kunt betekenen als toezichthouder organiseert MIND in samenwerking met PGOsupport en Baanders consultancy op vrijdag 20 april a.s. een introductiebijeenkomst “Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen”. De bijeenkomst vindt plaats bij PGOsupport in Utrecht en duurt van 10.00u tot ongeveer 16.30u.
 
Het doel van deze bijeenkomst is een helder beeld te schetsen van wat toezichthouden inhoudt en wat jouw meerwaarde als ervaringsdeskundige kan zijn in een RvT.  Aan het eind van de bijeenkomst ben je in staat om goed voor jezelf af te wegen of het lidmaatschap van een RvT iets voor jou is.
 
Inhoud en opzet
Vragen die onder meer aan bod zullen komen zijn:

  • Wat is toezichthouden?
  • Wat is het verschil tussen besturen en toezichthouden?
  • Waar gaat toezicht over?
  • Vanuit welk perspectief doe je dat?
  • Welk plezier kun je eraan beleven?
  • Wat is je meerwaarde als ervaringsdeskundige?
  • En wat kan je betekenen voor organisatie en samenleving?

De bijeenkomst is praktisch van opzet en wordt verder op maat gemaakt naar aanleiding van vragen en verwachtingen van jou als deelnemer. Deze worden van te voren geïnventariseerd.
 
Doelgroep
De bijeenkomst is bedoeld voor (familie-) ervaringsdeskundigen die graag op strategisch niveau willen meebesturen. Ervaring als lid van een cliënten-of familieraad of andere ervaring met het besturen van organisaties in de zorg is een pré.
 
Aanmelding
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag deelnemen aan deze introductiebijeenkomst? Geef je belangstelling dan uiterlijk 26 maart 2018 aan via een mail naar communicatie@wijzijnmind.nl 
MIND en PGOsupport inventariseren dan of er voldoende interesse is in de bijeenkomst.
 
Is dat het geval, dan ontvang je een link waarmee je je definitief kunt inschrijven.
Bij inschrijving sturen we je een intakeformulier waarmee we je vragen en verwachtingen t.a.v. de bijeenkomst peilen.
En we vragen je bij inschrijving € 100 statiegeld te betalen (via iDeal), als waarborg voor de kosten die door ons gemaakt worden om de bijeenkomst te organiseren. Dit hele bedrag ontvang je, als je de introductiebijeenkomst hebt bijgewoond, retour.
 
Graag tot ziens op 20 april aanstaande! 

pexels-photo-401684 boardmeeting
Meer activiteiten