E-healthweek 20 t/m 26 januari

ehealthweek foto ehealthweek.net

Van 20 t/m 26 januari vindt de E-healthweek plaats. Tijdens de E-healthweek worden door het hele land activiteiten georganiseerd over wat digitale ondersteuning in de zorg voor jou kan betekenen.

Wat doet MIND tijdens de E-healthweek? 

Op 25 januari staat van 14.00-18.00u een bijeenkomst over eHealth in het Huis voor de Gezondheid gepland. De Maag Lever Darm Stichting, Alzheimer Nederland, Diabetes Fonds, Longfonds en MIND geven een korte presentatie over een eHealth applicatie die ze hebben ontwikkeld. Vanuit MIND zal er een presentatie worden gegeven over MIND Young, creatieve studio. Meer info

E-health ontwikkelen doe je met patiënten(organisaties)

Daarnaast organiseren we samen met Patientenfederatie Nederland, Ieder(in), Stichting IKONE en PGOsupport een programma rondom patiëntenparticipatie in de ontwikkeling en implementatie van e-health. Een programma met veel praktijkvoorbeelden en methoden over hoe je dat doet! Meer info

Tips voor interessante activiteiten

Naast onze eigen bijdragen, staan er heel veel verschillende activiteiten door het land gepland die interessant kunnen zijn. We lichten er graag een aantal bijeenkomsten uit. Natuurlijk kun je ook op de website van de E-healthweek kijken voor het volledige overzicht van activiteiten.

Ehealth: Ideeën bedenken voor apps en hoe de eindgebruiker te betrekken

Tijdens deze workshop worden verschillende ICT-technieken uitgelegd en worden voorbeelden gegeven van apps die de uitgelegde ICT-technieken toepassen. Gedurende een interactieve sessie kun je zelf ideeën voor apps bedenken en uitwerken.
[Naam organisatie: Patiënten testen apps] 

Mini-symposium eHealth

Interactief en laagdrempelig mini-symposium over gebruik van e-health in 3 sectoren in de zorg
​[Naam organisatie: De Zorginnovatiewinkel / Showroom Zorg van NU]
Meer info

Webwinkel voor keuzevrijheid in online zorg

Als cliënt zelf kiezen met welke online behandeling je aan de slag wilt gaan? Of als je geen cliënt bent, een online module volgen gericht op mentale groei, begeleid door professionele coaches? Daarvoor biedt GGzE de Welshop.
[Naam organisatie: GGzE] 
Meer info

Virtual Reality in de behandeling

Maak kennis met het toepassen van Virtual Reality in de behandeling
[Naam organisatie: GGZ Delfland]
Meer info

Verder worden er door PGOsupport een aantal workshops georganiseerd die interessant kunnen zijn. 

Digitale toegankelijkheid: Maak je website geschikt voor iedereen

Wil jij ook een website die bruikbaar is voor mensen met een functiebeperking? Dat kan! In deze cursus leer hoe je dat voor elkaar krijgt.
Meer info

Lotgenotencontact via social media

Naast vertrouwde vormen van lotgenotencontact via bijeenkomsten, individuele gesprekken en de telefoon, is er steeds vaker lotgenotencontact via social media. Al dan niet op initiatief van een patiëntenorganisatie.
Meer info

Voorbereiding op de nieuwe privacywet

In mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Wat verandert er dan voor patiëntenorganisaties? Deze bijeenkomst brengt je op de hoogte.
Meer info

Meer activiteiten