27 juli: Perspectiefsessie 4 'Als ervaringsdeskundige hoop en perspectief bieden'

verrekijker

27 juli 10.00 - 11.30 uur

Thema: Als ervaringsdeskundige hoop en perspectief bieden, zelfs als je eigen perspectief eindig is
Met medewerking van Hans Zuidema - Stichting Focus, Els Keet - Ervaring die staat & Sonja Visser - Zelfregie Nederland

Hoe ga je om met de wetenschap dat je nog maar een aantal maanden te leven hebt, dat je uitbehandeld bent? Hans Zuidema is senior-ervaringsdeskundige verslavingsvraagstukken en coördinator/ondersteuner herstelwerkzaamheden en voorlichtingsactiviteiten bij Stichting Focus te Zwolle. Hij is nog steeds aan het werk, aansluiting zoeken en bemoedigen, maar hij weet dat het einde in zicht is. "Je weet dat je gaat, maar ondanks de pijn en de angsten, wil ik nog doen wat ik kan. Dankzij de mensen om me heen en mijn zoon, mijn partner, mijn hondje heb ik nog positieve energie en kan ik bijvoorbeeld ook nog steeds genieten van de schoonheid van grote karpers in de vijver en een ooievaar die toe staat te kijken. Iemand moet dit gemaakt hebben..!"
 
Hans gaat in gesprek met Els Keet en Sonja Visser. Els is mede-grondlegger van  Ervaring die Staat, een initiatief voor en door dak- en thuislozen in Eindhoven. Van hier uit worden mensen ondersteund en begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. Sonja is initiatiefnemer van Zelfregie NL en maakt zich reeds jarenlang sterk voor ‘gekanteld werken’, halen en brengen, zelfregie en de inzet van ervaringsdeskundigheid in een rijke variëteit aan initiatieven. 

Mensen niet afschrijven en uitsluiten, maar aanspreken en uitnodigen. De wereld is van iedereen, ook van jou. Ook jij mag er zijn, ook jij bent de moeite waard, ook al zijn er (veel) momenten dat je dat niet zo ervaart. Dat zijn de gemeenschappelijke waarden van Hans, Els en Sonja. 

Maar waar haal je de benodigde kracht en energie vandaan om hier inhoud aan te geven? Hoe blijf je overeind als jouw eigen perspectief eindig is?
We gaan hierover samen in gesprek. 

Kijk voor het gehele overzicht van perspectiefsessies op:https://mindplatform.nl/nieuws/mind-organiseert-zomerse-perspectiefsessies

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is uitgenodigd deel te nemen.

Ideeën voor thema's & inleiders in het kader van de Perspectiefsessies? Stuur ze in een e-mail naar Steven.makkink@wijzijnmind.nl.

Aanmelden kan via deze link.

Meer activiteiten